Stress, koude, hitte, toxines, trauma’s en uitputting kunnen zowel de energetische als de materiële en biochemische processen in je lichaam verstoren.

Acupunctuur bestaat erin dat er fijne steriele naaldjes worden aangebracht op specifieke plaatsen van het lichaam met als doel het lichaam in balans te brengen.

Deze plaatsen, acupunctuurpunten genaamd, maken deel uit van een complex energetisch netwerk, het meridianensysteem, dat op zijn beurs deel uitmaakt die energetische eenheid van evenwichtzoekende processen.

Indicaties (bron: Wereldgezondheidsorganisatie):
Stress, vermoeidheid, gynaecologische problemen, pijn (spier, neurologisch, migraine), depressie, angsten, frustraties, ademhalingsproblemen, digestieve klachten.

Cupping

Luchtledig gemaakte glazen of bamboe potten worden op specifieke zones van het lichaam geplaatst. Ze stimuleren de bloedsomloop en de energetische stroming met als resultaat: een bevrijdend, drainerend en ontspannend effect.

Indicaties: spierstijfheid, spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn, moeheid, stress.

Moxibutie

Moxa (Artemisia Vulgaris) is een energetisch sterk verwarmend kruid en wordt op meerdere manieren toegepast: de ruwe moxa wordt op een naald aangebracht, op gember of zout gelegd om het lichaam te harmoniseren. De verwerkte versie, die eruit ziet als een sigaar, wordt verwarmd en op enkele centimeters van het lichaam gehouden.
De warmte van de moxa dringt door tot diep in het acupunctuurpunt en stimuleert de energiestroom, efficiënt bij zowel Interne Koude als Leegte. 

Auriculotherapie volgens Dr. Paul Nogier

Auriculotherapie (ooracupunctuur) is terug te vinden in de 4e eeuw voor Christus. Pas in de jaren ’50 kregen we een degelijke wetenschappelijke verklaring. Wetenschapper en neuroloog Dr. Paul Nogier (FR) ontdekte dat projecties van alle organen en lichaamsdelen terug te vinden zijn op het oor. Deze punten vertonen duidelijke elektrische variaties wanneer het corresponderende lichaamsdeel verstoord is.

Om deze actie punten op te sporen heeft Dr. Nogier een instrument ontwikkeld dat eruit ziet als een soort pen: de Servoscoop. Dankzij dit detectietoestel kan zijn techniek zeer nauwkeurig toegepast worden.

Auriculotherapie is een waardevolle aanvulling om het effect van de acupunctuur te versterken en te verlengen. 

Indicaties:
Stress, vermoeidheid, spierspanning, ademhalingsproblemen, rugpijn, migraine, etc.
Stimuleren van contracties op het einde van de zwangerschap.